05-06-2019

Richie Hawtin stiže na Sea Dance

Jedan od najcjenjenih elektronskih izvođača i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Ritchie Hawtin nastupiće Sea Dance festivalu koji se održava od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica u Budvi, saopštili su danas iz Exit tima.

Richie Hawtin stiže na Sea Dance | Radio Televizija Budva

Jedan od lidera svjetske techno scene Richie Hawtin premijerno će na crnogorskoj obali zavrtjeti jedan od vanvremenskih setova koji su mu osigurali status jednog od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena.

Istinski inovator i pokretač jedne od centralnih izdavačkih kuća Minus, ali i kultne etikete Plus 8, pored muzičkih trendova, Richie Hawtin je zaslužan i za razvoj današnje opreme koju koriste gotovo sve vodeće DJ zvijezde.

Njegova autentičnost ogleda se i u brojnim pseudonimima kojima “pokriva” raskošnost svojih mogućnosti za miks-pultom, a najpoznatiji je po radu čuvenog alter-ega Plastikmana koji broji šest izdatih albuma, a posljednji, “EX”, izdat je 2014. godine, inspirisan Hawtinovim nastupom u Guggenheim muzeju. Učestvovao je u kreiranju događaja kao što su ENTER žurke koje su pokrenute 2012. u čuvenom klubu Space na Ibici, tri puta se okitio nagradom DJ Awards, a njegov album “Decks, EFX & 909” jedan je od najzapamćenijih izdanja današnjice.

Ovaj velikan potvrdio je nedavno da će ove godine objaviti sedmo studijsko izdanje i da njegove fanove očekuju nastupi za pamćenje!

Richie Hawtin dolazi prvi put u Crnu Goru, a sa njim na glavnu binu stiže i ključni član legendarne Hawtinove izdavačke kuće Minus i rezident najvećih svetskih žurki Jon Gaiser.


Još jedno od ključnih imena Dance Arene dolazi na Sea Dance, ali ovog puta na morsko izdanje druge Exitove kultne bine, No Sleep!

Program će predvoditi famozni nemački producent Recondite, čiji su nastupi uživo iskustvo za sva čula, a njegov bogat muzički opus čini ga jednim od najtraženijih izvođača na svetskoj sceni.

U No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu uvek se nalaze i istaknuti domaći izvođači, a prvi koji se upisuju u ovogodišnji program su Darko Milojević, Tehno Klinika, Proximus, P.S., Sabinaa, Budo Šuković i Nikola Vuković, te legenda hrvatske i regionalne techno scene Skeptik, poznatiji kao Pero Fullhouse.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedjelje, 1. septembra na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi.

Nastupe su do sada potvrdili najuspešniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu David Guetta, otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach.

Tu su i regionali asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i neki od najpopularnijih balkanskih repera Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.