07-11-2023

Ristić: Kontinuirana renoviranja, popravke i adaptacije u Centralnom vrtiću

Sa Žarkom Ristićem, direktorom Javne predškolske ustanove ,,Ljubica V. Jovanović Maše“ ekipa Polisa razgovarala je o uspješnom završetku manifestacije ,,Jesenje svečanosti“, kao i o radovima na sanaciji krova Centralnog vrtića koji su u toku, a čiji je finansijer Opština Budva.


Foto: JPU ,,Ljubica V. Jovanović Maše“/Printscreen (YouTube/RTV Budva)

Ristić se osvrnuo na sanacione radove koji su započeti na njihovim objektima i unutar njih, a tom prilikom najavio je i planirane.

"Što se tiče Centralnog vrtića, u njemu kontinuirano adaptacije, renoviranja, popravke traju od aprila mjeseca. I ovog momenta mi isto imamo u različitim djelovima objekta renoviranje i adaptaciju. To će sigurno trajati još nekih par sedmica. Za ovu kalendarsku godinu mi ćemo završiti negdje u decembru. Od početka sljedeće godine, u januaru očekujemo da ćemo u Novom vrtiću krenuti sa renoviranjem, to jest izgradnjom četiri nova sanitarna čvora. Nakon toga, nastavljamo sa radovima, jer se kod nas uvijek nešto dešava. Zahvaljujući donatorima i prijateljima vrtića, i, naravno, Ministarstvu prosvjete i Opštini Budva, mi smo uvijek u nekom poslu i radovima", istakao je Ristić.

On je dodao da je jedna od brojnih radionica održanih u novom vrtiću bila pripremanje zimnice sa bakama, a kojoj se djeca uvijek posebno raduju.

"Zavisno od vaspitne jedinice, počev od Petrovca do Budve, mi smo izvodili priredbe, kreativne radionice i, kao što vidite, radionicu zimnica sa bakama. I sa radionicom u novom vrtiću mi završavamo obilježavanje dolaska jeseni. Naši drugari su uživjeli u prirodi koja je promijenila svoje boje i uživali su u plodovima jeseni. Gošča vrtićana u Podkošljunu bila je kuvarica u penziji Mare Knežević, zahvaljujući kojoj je radionica bila mnogo zanimljivija i korisnija", zaključio je Ristić.

M.S.