09-03-2020

Rotari klub Budva: Svečanost povodom puštanja u rad medicinske opreme u cetinjskoj bolnici

U četvrtak, 19. marta u bolnici "Danilo I" na Cetinju, Rotary klub Budva, u saradnji sa predstavnicima bolnice, organizuje svečanost povodom puštanja u rad medicinske opreme nabavljene putem 2. Global-grant projekta Kluba "Prva crnogorska bolnica ‘Danilo I’ – moj prvi dom".

Rotari klub Budva: Svečanost povodom puštanja u rad medicinske opreme u cetinjskoj bolnici | Radio Televizija Budva

Foto: Rotary klub Budva

"Podsjećamo da je global-grant pokrenut krajem 2018. godine sa namjerom da se prikupe sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo, Odjeljenje za pedijatriju i Operacioni blok cetinjske bolnice, kako bi se unaprijedio rad posvećenog medicinskog osoblja i bolnički uslovi pacijenata, korisnika usluga bolnice", saopšteno je iz Rotary kluba Budva.


Foto: Rotary klub Budva

Kako su istakli, zalaganjem rotarijanaca, njihovih prijatelja, predstavnika lokalnih samouprava i državnih institucija, kao i brojnih privrednih subjekata, medicinskih radnika i pojedinaca-filantropa, u duhu parole RI nesebično služiti i ova akcija Rotari kluba Budva uspješno je okončana nabavkom opreme u vrijednosti od 154.936 eura.

Akciju je, pored 16 Rotari klubova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i SAD, podržalo i 106 građana, kompanija i državnih institucija Crne Gore.