13-07-2016

Rucović: Pored brojnih najava da će ovo biti najbolja sezona u poslednjih pet godina, utisak je potpuno drugačiji

Rucović: Pored brojnih najava da će ovo biti najbolja sezona u poslednjih pet godina, utisak je potpuno drugačiji | Radio Televizija Budva

"Još jedna turistička sezona je u jeku, a pored brojnih najava i uvjeravanja da će ovo biti najbolja sezona u poslednjih pet godina, utisak je potpuno drugačiji.

Dok se zbunjeni vlasnici privatnog smještaja pitaju gdje su ti najavljeni turisti, iz Turističke organizacije Budva im stižu uvjeravanja da je sezona „nikad bolja“. Barata se sa procentima od kojih se vrti u glavi, dok je u gradu utisak da je maj, a ne jul.

I pored brojnih apela iz SNP-a da se sezona mora spremiti na vrijeme, predsjednik Opštine i svita oko njega je ostala gluva na naše apele, držeći se svog itinerera.

Pa, eto, vidimo gdje nas je to dovelo. U danima kada su turistički agenti dolazili da „snime“ Budvu ne bi li prenijeli utiske svojim agencijama i turistima, naš prelijepi grad je bio raskopan i pod blokadom. Ne dovodeći u pitanje korisnost novog bulevara ka Bečicima, pitamo se da li se moglo krenuti ranije sa radovima? Da li će izvinjenja predsjednika Opštine i ministra saobraćaja dovesti turiste u Budvu?

Da stvar bude još gora, svakodnevno čitamo novinske članke o hajducima iz taksi udruženja, koji maksimalno koriste rupe u zakonu ne bi li za što kraće vrijeme zaradili što više novca, ne mareći za lošu reklamu.

Kako je moguće da jedna, kako kažu, uređena država poput Crne Gore i jedna turistička metropola poput Budve nijesu u stanju da se zakonskim regulativama obračunaju sa ljudima koji sa svim propustima u organizaciji turističke sezone kucaju poslednji ekser u kovčeg u kome se nalazi Budva. Kome je to u interesu?

Svjedoci smo i najnovijih ataka na budžet Budvana kojima se iznenada, izmjenom zakona, retroaktivno ukida paušal na izdavanje ležajeva i vrši naplata poreza na dobit. Da li je ovaj novi namet sredstvo kojim bi se ispunila neka zamišljena norma koju su zacrtali u Poreskoj upravi Crne Gore? Da li je ovaj namet teg oko vrata običnog građanina, kako bi DPS imao još jedan kec u rukavu kad dođe do ucjena u predizbornoj kampanji?

Kako god bilo, građani Budve ispaštaju. Mi iz SNP-a obećavamo građanima da ćemo uraditi sve što budemo mogli kako bi zaustavili dalji sunovrat Budve u režiji aktuelne vlasti. S obzirom da smo ljudi koji, kao i većina Budvana, žive od turizma i dijelimo i dobro i loše sa njima, nadamo se da ćemo od oktobra zajedničkim snagama vratiti naš grad na put stare slave, odnosno tamo gdje je Budvi zaista i mjesto, a to je istinska metropola turizma", navodi se u saopštenju koje potpisuje Vuko Rucović, portparol Opštinskog odbora SNP Budva.