18-08-2023

Ryanair ukida letove širom regiona, najveći rezovi u Podgorici

Niskotarifni prevoznik Ryanair ukida zimske sezone 2023/24. letove na aerodromima širom našeg regiona, a najveća smanjenja će napraviti u Podgorici, sa 92.338 raspoloživih mjesta tokom cijele zime, što je 21% manje u odnosu na prošlu godinu, odnosno sezonu 2022/23.

Ryanair ukida letove širom regiona, najveći rezovi u Podgorici | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija (Portuguese Gravity, Unsplash)

Ipak, u odnosu na sezonu 2021/22, restriktivni broj letova za narednu sezonu veći je za trećinu. Ryanair je za zimsku sezonu prije dvije godine nudio 69.056 mjesta.

Iz Ryanaira su objasnili zašto su morali da smanje broj raspoloživih mjesta, odnosno da ukinu neke od najpopularnijih linija iz Podgorice, poput onih za Barselonu i Zagreb.

“Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća njihove naknade, prinuđeni smo da ove zime obustavimo letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. Povećanje naknada čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore”, saopštila je niskotarifna avio-kompanija.

Ova avio-kompanija će nastaviti sa letovima iz Podgorice za Berlin, Charleroi, Gdanjsk, Krakov i London Stansted.

Smanjenje letova na nivou regiona
Ryanair ima ukupno 669.004 sedišta u prodaji na 3.612 letova ka i sa tržišta bivše Jugoslavije ove zimske sezone, prenosi ExYu Aviation News.

Brojke su neznatno niže u odnosu na prošlu godinu (nešto više od 1%), a aviokompanija će prekinuti nekoliko linija. Budžetski prevoznik će opsluživati ​​Zagreb, Banju Liku, Podgoricu i Niš.

(Invetitor.me)