31-03-2021

Sabaheta Spasić i Zdenka Nikolić u službi starih i bespomoćnih

Program "Njega starih lica", uz pomoć Opštine Budva realizuje se u našem gradu unazad 15 godina. Provajder programa je opštinska organizacija CK Budva, koja je za potrebe njegove i realizacije organizovala jednu geronto domaćicu i jednu koordinatorku. Radni dan Sabaheta Spasić i Zdenka Nikolić započinju u 7h , a svakodnevne aktivnosti koje one obavljaju za stare korinsice ovog programa, nemaju cijenu i kako i same korisnice kažu jedina su svijetla tačka samoće sa kojom dijele svakodnevicu.

Sabaheta Spasić i Zdenka Nikolić u službi starih i bespomoćnih | Radio Televizija Budva

Foto: Screenshot

Koordinatorka Programa njega starih lica u Budvi, Sabaheta Spasic svakog dana obilazi četiri korisnice programa od koji najmlađa ima 74, a najstarija 89 godina. Za nju je kako kaže najveća nagrada na kraju radnog dana osjećaj zadovoljstva činjenicom da je nekome ne samo pomogla vecć i uljepšala dan. A tako se osjeća godinama unazad.

Kupovina lijekova, zakazivanje pregleda, pratnja do Doma zdravlja, samo su neke od aktivnosti koje više ne doživljavaju kao radnu obavezu već iskazivanje ljubavi prema korisnicama kojima je od svega potrebnog ista najpotrebnija.

Opšrinije u prilogu Ljubice Pribilović: