09-10-2018

Saglasnost za dopunski rad dobilo 115 ljekara

Dozvolu od Kliničkog centra Crne Gore za dopunski rad kod privatnika i u drugim javnim ustanovama od početka godine podnijelo je 139 ljekara, a saglasnost je dobilo njih 115.

Saglasnost za dopunski rad dobilo 115 ljekara | Radio Televizija Budva

Prema posljednjim podacima iz Kliničkog centra, od ukupno 101 ljekara, koji trenutno dopunski rade van te ustanove, njih 87 je angažovano u privatnim amulantama i ustanovama, kao i 21 doktor u domovima zdravlja i opštim bolnicama u drugim gradovima, iako se na Listi čekanja za pregled i operativne zahvate nalazi oko 400 pacijenata.

Iz KCCG tvrde da su dostupni podaci o broju ljekara koji liječe van te ustanove i da to ne remeti njihov rad.

"Angažovanje zaposlenih u dopunskom radu ne remeti funkcionisanje procesa rada naše ustanove, jer isti mogu obavljati nakon redovnog radnog vremena te na visokom nivou obavljenih svih radnih obaveza u KCCG. Saglasnost za dopunski rad zaposleni dobijaju u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje dopunskog rada zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika koje je donijelo Ministarstvo zdravlja", objasnili su iz KCCG za Dan.

Prema podacima KCCG, u toj ustanovi je zaposleno 350 ljekara specijalista i oko 180 kliničara i ljekara na specijalizacijama.