18-08-2021

Sankcionisana 342 vozača motocikla

Shodno planskim aktivnostima saobraćajna policija je u periodu od 13. do 15. avgusta 2021. godine realizovala akciju „Motocikl“.

Sankcionisana 342 vozača motocikla | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Cilj akcije, kako je saopšteno iz Uprave policije, je bio pojačana kontrola motociklista kao učesnika u saobraću, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

"Tokom realizacije akcije, zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 342 vozača motocikla, dok je u skladu sa zakonom, isključeno iz saobraćaja njih 117. Navjeći broj počinilaca ovih saobraćajnih prekršaja registrovan je u primorskim opštinama, što je i očekivano, međutim posebno zabrinjavanja njihov broj u Herceg Novom, Kotoru i Ulcinju. Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine. Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju saobraćajne propise", navode u saopštenju.

Uprava policije će, dodaju, i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.