12-06-2014

Saopštenje OOLP Budva

Juče je OO Liberalna partija Budva poslala dopis Predsjedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću, Predsjedniku OODPS Budva Boru Lazoviću i Predsjedniku DPS Milu Đukanoviću, a povodom nezadovoljstva Liberalne partije realizacijom obećanih investicija i ophođenjem DPS prema konkretnim problemima u opštini Budva - garaža u Rafailovićima sagrađena je 2008 godine i koštala je građane Budve i Opštinu preko 3 miliona eura a nije dobila upotrebnu dozvolu i nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi, izgradnja 10 000 m2 garažnog i poslovnog centra preko puta TQ centra Plaza, raspisivanje tendera za stazu „Lungo Mare“ na Svetom Stefanu i izgradnja zaobilaznica od Markovića do Lastve Grbaljske.

Saopštenje OOLP Budva | Radio Televizija Budva

"Poštovani sugrađani ovo je samo dio programa koji smo nabrojali a koji nije realizovan. Uslijed ovakve situacije u kojoj smo se zatekli sazvao sam opštinski odbor na kojem smo jednoglasno donijeli zaključak da je jedini izlaz i opstanak naše partije u koaliciji realizacija predizbornog programa i to smo sveli na minimum minimuma ispod kojeg nećemo ići.

Jedno od naših osnovnih načela je svakako i vladavina prava i da bi jedno drustvo bilo zakonski uređeno moralo bi se baviti incvesticijom od 3 miliona eura a koja nema upotrebnu dozvolu.
Mi smo saglasni potpuno sa stanovništvom iz Rafailovića i razumijemo probleme sa kojim se oni susreću i to na početku turističke sezone i svakako da insistiramo od početka da ta garaža mora da radi, te smo je iz tog razloga i uspijeli uvrsitit u dnevni red prošle skupštine na kojoj je većina pozitivno glasala. E sad se mi opravdano pitamo ko i zasto je uticao i osporio da garaža dobije privremenu upotrebnu dozvolu kako bi se garaža privela namjeni. Da li se tu stvarno radi o 79m2 ili pak tu postoji i drugi problemi za koje mi ne znamo? Saglasni smo i u potpunosti podržavamo da se treba isplatiti svakom ko je tu posjedovao zemlju i na taj način ga obeštetiti.

Pozivamo i kolege iz sdp-a dan se uključe u riješavanju ovog problema jer moramo svi zajedno doprijenijeti realizaciji svega što smo obećali građanim Budve.
Takođe moram napomenuti da se zalažemo da Budva dobije što više zelenih površina i igrališta za djecu što smo direktno uticali na koalicionog partnera da odvoji više sredstava za te svrhe.

Ono što nas takođe zabrinjava je ophođenje prema kulturnoj baštini Budve i način na koji se tom problemu pristupa. Pokušali smo u skupštini dići ovaj problem na veći nivo a kasnije i organizacijom stručnog okruglog stola a kao rezultat i odgovor dobili smo totalnu obstrukciju i sabotiranje od strane opštine i koalicionog partnera na što smo posebno ogorčeni jer Budva bez kulture je kao čovjek bez imnena.

Koristim priliku da pozovem sve nadležne institucije i organe da pristupe rijšavanju problema mještanima Svetog Stefana kojima se brani ulaz na plaže, staze i putevi koji su javni su zatvoreni i njihovim egzistencijama prijeti opasnost jer su svi direktno zavisni od turizma i izdavanja kreveta", saopšteno je iz OOLP Budva.