14-04-2016

Saradnja Moskovskog Univerziteta i budvanskog Fakulteta za saobraćaj

Fakultet za saobraćaj, komunikaciju i logistiku Budva u saradnji sa Akademijom elektrotehničkih nauka Ruske Federacije, Naučno-istraživačkim centrom Akademije elektrotehničkih nauka Ruske federacije i Transtelesoftom Moskva organizuje 9. Međunarodnu konferenciju na temu "Sistemi bezbjednosti u saobraćaju".

Saradnja Moskovskog Univerziteta i budvanskog Fakulteta za saobraćaj | Radio Televizija Budva

U radu konferencije će, kako je najavio dekan Fakulteta za saobraćaj, komunikaciju i logistiku Budva prof. dr Vujadin Vešović, učestvovati generalni direktor Ruskih Željeznica, direktor Naučno-istraživačkog instituta Ruskih željeznica, tvorac satelitskog sistema automatskog vođenja vozova, tvorac sistema automatskog upravljanja vozovima metroa, istaknuti istraživači i naučnici iz Rusije, Ukrajine, Srbije, BiH i Crne Gore.

Prema riječima Vešovića riječ je konferenciji koja se organizuje jednom godišnje i okuplja najveće svjetske stručnjake određene oblasti.

"Prisustvo predstavnika Moskovskog državnog univerziteta saobraćaja, MIIT, iskoristićemo za potpisivanje Sporazuma o međusobnom razumijevanju i saradnji dvije naučne institucije, kao i za održavanje predavanja na temu "Nove tehnologije u automatizacijic saobraćaja" akademika prof. dr Leonida Avramoviča Baranova sa MIIT-a, jednog od najvećih stručnjaka sadašnjice", istakao je Vešović.

Potpisivanje Sporazuma, nakon čega će biti održano predavanje zakazano je za 17 sati u na Faklutetu za saobraćaj, komunikaciju i logistiku Budva u Akademiji znanja.

"Bolje da pratimo one koji su najbolji u svijetu, nego neke prosječne, koji nijesu daleko od nas", zaključuje Vešović.