18-06-2020

SD Budva: Nasilje i međusobna netrpeljivost ništa dobro Budvi donijeti neće

Zatečeni jučerasnjim i današnjim scenama, Socijaldemokrate Budve sve građane pozivaju na mir i da ne podliježu pritisku kojeg plasiraju političari vječiti gubitnici, saopšteno je iz te partije. Kako su poručili, nasilje i međusobna netrpeljivost ništa dobro Budvi donijeti neće.

SD Budva: Nasilje i međusobna netrpeljivost ništa dobro Budvi donijeti neće | Radio Televizija Budva


"Dosadasnja vladajuća grupacija u naš grad je donijela, na državnim nivou, već više puta viđenu scenografiju nasilja, primitivizma i zastrašivanja, po čemu su prepoznatljivi u političkom životu Crne Gore", ocjenjuju iz SD-a.

Ističu da svi moraju znati da je zakon isti za sve.

"A nama je prosto nevjerovatno koliko se grčevito, neko ko nema većinu u lokalnom parlamentu, bori za još par mjeseci na funkcijama. Budvanke i Budvani dobro pamte kako je proteklih tri i po godine prošlo u najgnusnijem međusobnom optuživanju koalicionih partnera (DF, Demokrate, URA i SDP)", kazali su i dodali:

"Jučerašnji događaji jasno su stavili znak jednakosti između DF-a i Demokrata i tobože procrnogorskih partija URA i SDP, koje su nekoliko svojih gradskih funkcijica stavile ispred svog državnog i programskog opredjeljenja", poručuju iz SD-a.

Prema njihovim riječima, dužni su da podsjete javnost da niko od, kako podvlače, danas prezabrinutih za izbornu volju građana nije govorio o prekrajanju navedene volje prije
godinu i po dana kada je tada opoziciona Crnogorska prešla u vlast i dala većinu.

"Tada im volja građana nije bila važna, a mandat odbornika
Džakovica nikog nije interesovao."

Iz SD-a zamolili su građanke i građane da ne nasijedaju na pozive na nasilje i međusobnu netrpeljivost.

"Jer ćemo u Budvi živjeti zajedno i poslije svih ovih nemilih događaja. Valjda je svima jasno da je Budvi potreban novi početak i da ovo nije ona Budva koju svi želimo", zaključuje se u saopštenju.