07-04-2018

SDMCG traži smjenu Hrapovića

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) tražio je smjenu ministra zdravlja, Kenana Hrapovića, nakon što je Upravni sud presudio da su predsjednik i potpredsjednik Ljekarske komore, Aleksandar Mugoša i Jovan Ivović, izabrani u skladu sa Statutom ove strukovne organizacije

SDMCG traži smjenu Hrapovića | Radio Televizija Budva

“Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva zdravlja čime je stavljena tačka na spor između Ministarstva i Komore. Presudom je potvrđeno da je Ljekarska komora godinu bila talac nezakonitog rješenja Ministarstva”, saopštili su iz SDMCG, piše Pobjeda.

Oni su podsjetili da je Komora bila spremna i na ustupak Ministarstvu i uvođenje v.d. stanja do ponovnih izbora u tom strukovnom tijelu, ali je taj predlog odbijen.

“Pozivamo premijera Duška Markovića da razriješi ministra Kenana Hrapovića i imenuje novog”, navodi se na Fejsbuk stranici Sindikata.

Upravni sud postupao je po tužbi Mugoše i predsjednika Skupštine Ljekarske komore, Nebojše Sekulića, i poništio rješenje Ministarstva zdravlja od 14. marta prošle godine. Tim rješenjem je konstatovano da predsjednik i potpredsjednik Komore nijesu izabrani u skladu sa Statutom.

Sud je, međutim, uvažio navode iz obrazloženja tužbe Mugoše i Sekulića koji su, pored ostalog, naveli da u Statutu Komore ne piše da se predsjednik i zamjenik biraju na predlog izvršnog odbora, zbog čega je izbor bio obavljen na predlog članova Skupštine.