17-06-2016

SDP: Veliki problemi u putnoj infrastrukturi

SDP: Veliki problemi u putnoj infrastrukturi | Radio Televizija Budva

"Iako je turistička sezona kalendarski uveliko počela, Petrovac se suočava sa velikim problemima u putnoj infrastrukturi. Naime, asfalt na ulicama je dotrajao, a teška mehanizacija koja je radila na ovom terenu je načinila velika oštećena na samom kolovozu, trotoarima i zaštitnim ogradama. Pored toga, građani Petrovca se svakodnevno susreću sa manjkom pješačkih staza na jako prometnim djelovima grada, što u sezoni pravi velike poteškoće i rizik u saobraćaju. Vertikalna kao i horizontalna signalizacijama već godinama gotovo i da ne postoje", navodi se u saopštenju OO SDP Budva.



"Turisti pristižu iz raznih evropskih gradova i zatiču haos na našim ulicama, što nikako ne ide u prilog jednoj turističkoj destinaciji. Često možemo čuti i žalbe lokalnih ugostitelja koji su ogorčeni na odnos Opštine Budva prema ovom gradu.

Treba napomenuti da gotovo nema ulice u Petrovcu koja je osposobljena za nesmetani saobrćaj. I ulica koja vodi ka Osnovnoj školi i jednoj od najljepših plaža, Lučice, ″izrešetana″ je rupama. Naime, zadnjih par godina ovaj problem je i izraženiji zbog teške mehanizacije koja je u tom dijelu grada danonoćno radila na još uvjek nezavršenim ″objektima″, koji ne služe za primjer nikome", kaže se u saopštenju.



"Ovim putem OO SDP-a Budva apeluje na lokalnu upravu, jer je ovo problem koji se ne smije ″gurati pod tepih″! Stanje je alarmantno, a već smo prešli polovinu juna.

Sanacija ulica već par godina se nalazi u planu investicija Opštine Budva, ali nažalost ne nalazi se dobra volja da se ovaj problem konačno riješi na zadovoljstvo građana Petrovca i mnogobrojnih turista.

Svakako pored ovog, postoji i mnogo drugih problema sa kojima se stanovništvo susreće, a prije svega apelujemo na problem potoka Nerin i kanalizacije, koji su od egzistencijalnog značaja za građane Petrovca", navodi se u saopštenju.