07-11-2023

Sedam takmičara predstavljaće Crnu Goru na EP u boksu za seniore do 22 godine

Novembar u Crnoj Gori biće u znaku boksa! Do Evropskog prvenstva za seniorke i seniore do 22 godine ostalo je još nekoliko dana.


Foto: BSCG

Kako su saopštili iz Bokserskog saveza Crne Gore, eliminacione borbe i polufinala na programu su u Budvi od 12. do 17. novembra, dok će se finalne borbe održati u Podgorici.

"Na prvenstvu će učestvovati preko 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope koji dolaze u Crnu Goru da se bore za prestižne medalje. Osim medalja, zahvaljujući Svjetskoj bokserskoj federaciji i predsjedniku Umaru Kremljovu, obezbijeđen je i nagradni fond za učesnike u iznosu od 500 hiljada dolara. Ono sto svakako moramo naglasiti je da će osvajači zlatnih medalja dobiti po osam, srebrnih četiri, bronzanih po dvije, a četvrfinalisti po hiljadu dolara", kazali su iz Bokserskog saveza.

Crnu Goru će predstavljati Bojana Gojković, Nina Radenović, Tomislav Đinovic, Luka Gačević, Đorđe Smolović, Petar Liješević i Nikola Lekić.

Povodom pocetka Evropskog prvenstva, u subotu, 11. novembra sa početkom u 16h biće upriličena press konferenciji Bokserskog saveza Crne Gore i Evropske bokserske federacije. Konferencija će se održati u Staklenoj sali hotela "Avala" u Budvi, nakon čega će biti održan i zvanični žrijeb.

Svečano otvaranje je na programu u nedjelju, 12.novembra sa početkom u 13:30h u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.