06-05-2014

Sergej na Eurosongu nastupa večeras

Sergej Ćetković, predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu u Danskoj, polufinalni nastup sa pjesmom “Moj svijet” imaće večeras.

Sergej na Eurosongu nastupa večeras | Radio Televizija Budva

Sergej je ovih dana odžao probe u koncertnoj dvorani B&W Hallernu u Kopenhagenu.

“Potpuno sam opušten. Naravno, siguran sam da ću uživati u nastupu”, rekao je Sergej za evrovizijski portal www.eurovision.tv.

Sergej kaže da je jako zadovoljan prvom probom.

“Vidim da su komentari jako pozitivni, i mi smo uticali na to, pa sad svi pričaju o tome da li je moguće da Crna Gora bude sljedeći domaćin Eurosonga. Zašto da ne”, kaže naš predstavnik.

Na prvoj pres konferenciji Sergej je obećao finale.



U crnogorskoj delegaciji u Kopenhagenu, pored Segeja Ćetkovića, su i njegovi pratioci na sceni – balerina Jovana Stanisavljević i tri prateća vokala iz Hrvatske Martina Majerle, Ivana Čabraja i Dragan Brnas.

Pored njih, u glavnom gradu Danske su šef delegacije Ivan Maksimović, šef press pula Sabrija Vulić, kamerman RTCG Svetozar Čađenović i šminkerka i garderoberka Sandra Bulatović.

Večerašnji šou pratiće 22 kamere, a čak 32 video-projektora emitovaće sadržaj na pozadini scenografije. Scena je visoka nevjerovatnih 40 metara, a gotovo 11 tona zvučnika i pojačala vise sa plafona. Blizu 700 ljudi uključeno je u produkciju i realizaciju događaja, a oko 500 volontera podržava samu organizaciju. Akreditovano je oko 1.600 novinara iz preko 80 zemalja.

Ove godine, publiku u dvorani i ispred malih ekrana pozdraviće tri voditelja: Lise Rønne, voditeljka sa iskustvom u velikim muzičkim šou programima, Nikolaj Koppel, poznati danski pijanista i Pilou Asbæk, jedan od najpopularnijih danskih glumaca.

U pauzi između glasanja, u tzv. interval nastupu, publika u dvorani uživaće u stilizovanom baletskom izvođenju bajke “Ružno pače” Hans Christian Andersena, dok će publika kraj TV ekrana vjerovatno biti prinuđena da gleda reklame.

Članovi stručnog žirija već su ocijenili sve učesnike ovog polufinala na sinoć održanoj drugoj generalnoj probi, a publika će dobiti mogućnost da glasa nakon svih odslušanih kompozicija.

Najveće šanse za prolazak u veliko finale prema portalu Oddschecker.com koji sastavlja listu na osnovu kvota i predikcija nekoliko najznačajnijih i najuticajnijih kladionica, daju se predstavnicima: Jermenije, Švedske, Mađarske, Azerbejdžana, Ukrajine, Belgije, Holandije, Rusije, Estonije i Crne Gore. Najmanje šanse da se plasiraju u finale imaju Moldavija, San Marino, Island, Albanija, Letonija i Portugalija.

Naš predstavnik prve večeri Eurosonga nastupiće pod rednim brojem 15.

Drugo polufinale na programu je u četvrtak 8. maja, a finale je u subotu 10. maja.