26-10-2020

Serhio Ramos proglašen za najboljeg defanzivca svih vremena

Štoper španske reprezentacije i Real Madrida Serhio Ramos (34) izabran je za najboljeg defanzivca u istoriji fudbala, prema čitaocima "Frans Fudbala". Da je Ramos najbolji svih vremena složilo se 64% ljudi.


Ramos, Foto: En.as.com

Ramos je početkom ove godine postao najbolji strijelac među defanzivcima u istoriji La Lige, nakon što je pogodio iz penala protiv Real Sosijedada, a postigao je više golova u karijeri od Ćavija, Injeste i Pola Pogbe, prenosi Klix.ba.

Takođe, u posljednje vrijeme pokazao je nevjerovatne odbrambene sposobnosti, što je potvrdio i nedavno neutrališući petostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Mesija u Realovoj impresivnoj pobjedi od 3:1 nad Barselonom.

A nakon odigranog El Klasika za vikend, mnogi čitaoci "Frans Fudbala" složili su se da je Ramos najbolji defanzivac svih vremena.

U tom tekstu, "Frans Fudbal" o Ramosu, koji je podigao pehar osvajača Svjetskog prvenstva, dva Evropska prvenstva, četiri Lige šampiona i pet pehara prvaka Španije, tvrdi sljedeće:

"Dominantan je utisak kako defanzivac nikada nije imao sličan uticaj na ekipe za koje je igrao. I to se događa u oba pravca (odbrana i napad), što ga možda čini jedinstvenim u odnosu na njegove prethodnike", piše u tekstu.

Što se tiče najboljih strijelaca-defanzivaca u istoriji, Ramos daleko zaostaje za Ronaldom Kumanom, koji je prvi na listi sa 253 pogodaka tokom svog procvata 80-ih i 90-ih.

Najplodnija sezona za štopera bila je 1987/88. kada je postigao 26 golova za PSV.

Pogledajte cijelu listu prema talkSPORTU:

10. Franc Bekenbauer - 109 golova

9. Roberto Karlos - 113 golova

8. Paul Brajtner - 113 golova

7. Stiv Brus - 113 golova

6. Serhio Ramos - 126 golova

5. Aleksander Grejam - 130 golova

4. Loran Blan - 153 pogotka

3. Fernando Jero - 163 gola

2. Danijel Pasarela - 175 golova

1. Ronald Kuman - 253 gola


(Klix.ba)