27-04-2023

SESCG organizovao prve javne diskusije na temu budućnosti gejminga

Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) u saradnji sa nevladinom organizacijom 4Future organizovao je juče u Podgorici prve javne diskusije na temu budućnosti gejminga i elektronskih sportova u Crnoj Gori.


Foto: SESCG

Kako su kazali iz tog sportskog saveza, događaju su prisustvovali brojne zvanice iz svijeta gejminga i elektronskih sportova koji su podjelili svoju viziju razvoja ovih industrija u budućnosti, kao i trenutne izazove sa kojima se zajednice susreće u pogledu opšte percepcije gejminga i elektronskih sportova u našem društvu.

"Prvi panel je protekao u analizi dosadašnjih aktivnosti SESCG-a, kao i opštoj percepciji gejminga i eventualnim prilikama za privatni sektor koje postoje u ovim industrijama. Konstatovano je da je gejming industrija rastuća industrija koja trenutno globalno broji više od 3 milijarde korisnika, a čija potrošnja je tokom prethodne godine premašila dvije stotine milijardi američkih dolara, te da će u budućnosti gejming biti jedna od važnih privrednih grana jer je njega moguće implementirati u svim sferama naših života. Tokom drugog panela, gosti, profesionalni igrači i kreatori sadržaja, su podjelili sa publikom svoja lična iskustva i vizije rasta i razvoja gejming zajednice u Crnoj Gori u nekoj bližoj budućnosti. Panelisti su poseban akcenat stavili na važnost edukacije javnosti o ovim industrijama, te da se taj efekat najbolje postiže kroz kreiranje sadržaja koji je razumljiv svim generacijama", navodi se u saopštenju SESCG.

Iz Saveza su najavili da će sljedeće javne diskusije biti održane u Herceg Novom. Jedna od tema biće analiza turističkog potencijala ovih industrija za Crnu Goru, a razmatraće se i kako opštine na primorju mogu iskoristiti gejming i elektronske sportove da postanu prepoznatljivi IT&Gaming hub-ovi u regionu.