27-11-2023

Sindikat zaposlenih u Opštini Budva: U najkraćem roku uspostaviti normalno funkcionisanje Opštine

Otvoreno pismo Sindikata zaposlenih u Opštini Budva prenosimo integralno.


Foto: A.M.

Poštovani odbornici i odbornice, predsjedniče SO i predsjedniče Opštine Budva, Obraćamo Vam se sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku uspostavite normalano funkcionisanje Opštine Budva, odnosno nesmetan rad izvršnog organa i lokalne uprave u punom kapacitetu.

Proteklih sedam mjeseci smo strpljivo čekali rješavanje problema u funkcionisanju Opštine. Imali smo razumjevanja za ovu nesvakidašnju situaciju u kojoj pritvoreni predsjednik nema zamjenu. Međutim, prateći poslednju sjednicu našeg Parlamenta, vidimo da smo daleko od izlaska iz ove krize.

U situaciji kada nam prijete ogromne finansijske blokade u vezi WTE garancija i afera, upravljanje Opštinom iz ZIKS-a dodatno narušava kredibilitet Opštine i otežava uspješno rješavanje ovih važnih izazova. Realizacija Investicionih planova i kapitalnog Bužeta se otežano i usporeno odvija usled navedenih okolnosti.

Najveći dio zaposlenih ekonomski zavisi od isplate zarada iz Budžeta Opštine, kreditno su zaduženi i nemaju druge prihode, pa nesigurna dinamika isplate zarada ugrožava egzistenciju velikog broja zaposlenih i njihovih porodica!

Među našim sugrađanima/sugrađankama postoje časne, poštene, stručne i sposobne ličnosti, koje mogu Budvi vratiti dostojanstvo i ugled kakav zaslužuje, umjesto da budemo “čuveni” po korupcionaškim aferama, blokadama i rekordima iz crne hronike.

Računamo na Vašu odgovornost, razumnost i istinsku volju da prevaziđete partijske i pojedinačne interese i razlike, kako bi Opština Budva nastavila da se razvija i napreduje na dobrobit svih njenih građana i građanki, a mi zaposleni ostvarili pripadajuću zaradu na vrijeme i bez finansijskih briga dočekali predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Predsjednica, Tamara Goliš.