13-07-2022

Sjutra 8. Humanitarni plivački maraton „Open Water“ pod sloganom “Keep the ocean clean”

Osmi po redu Humanitarni plivački maraton održaće se sjutra u Budvi, a okupiće 20 učesnika. Maraton će se održati pod sloganom “Keep the ocean clean”.


Foto: Luka Vučković

Cilj je da se prikupe sredstva za liječenje naših sugrađana Andrije Bakića, Vanje Jovanovića i Sanje Pešalj, kao i novac za Dom starih u Petrovcu.









Foto: Luka Vučković

"Okupljanje je zakazano za 8 sati ujutru u lokalu „Mozart“ u Starom gradu. Svi učesnici moraju da prođu ljekarski pregled i da se pokriju suplementacijom koju će im dati naši farmaceuti. Krećemo oko 9 sati ujutro na Pizanu odakle ćemo se uputiti ka plaži Jaz gdje će maraton početi u 10 sati", kazao je za naš portal organizator Luka Vučković.

On je kazao da učesnike očekuju sljedeće vremenske prilike: temperatura mora oko 22 stepena, vjetar – maestral promjenjivog pravca na udare jak, uslovi za plivanje – teški sa jakim strujama koje će nam oteavati plivanje

"Trajanje maratona je otprilike četir sata, a pauze su na jedan sat kako bi se uzela voda i elektroliti. Nema penjanja na barku i dodirivanja barke tokom maratona, osim ako ste završili sa plivanjem. Svi učesnici maratona sjutra potpisuju dokument na osnovu kojega prihvataju da plivaju na svoju odgovornost. Maraton je prijavljen pomorskoj policiji", istakao je Vučković.

Sjutrašnju ekipu čine: trener Luka Zenović, doktor Dragan Gazivoda, predsjednik DDDK "Radivoje Pima" Rajko Kuzman, Rotary Club Budva sa predsjednikom Aleksandrom Jovanovićem, pratnja: Petar Rađenović, Petar Antonioli, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Zano Vučković i Željko Dapčević, farmaceuti Ivana Koprivica i Marija Duletić.


Foto: Luka Vučković

U maratonu će kao takmičari učestvovati: Milija Bulatović, Dušan Dapčević, Dragan Vukadinović, Luka Vučković, Marko Delević i Filip Toljić.

Vučković je istakao da su organizaciju maratona podržali Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budve, JP Morsko Dobro i DDDK "Radivoje Pima".

"Nadamo se uspješnom izlečenju naših sugrađana i proširivanju kapaciteta Doma Starih u Petrovcu. Unaprijed smo zahvalni na donacijama. Moramo da pohvalimo i Branka Žerajića, koji je član Humanitarnog plivačkog maratona, a organizovao je dva humanitarna muzička događaja tokom zime i prikupio značajna sredstva", zaključio je Vučković.