26-03-2023

Sjutra oblačno, moguća kiša

Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina. U kasnim popodnevnim satima, u višim planinskim predjelima na sjeveru, kiša će kratkotrajno preći u sunježicu i snijeg. Krajem dana ili tokom noći prestanak padavina, prvo na jugu zemlje. Vjetar južni i jugozapadni, umjeren do jak, tokom prijepodneva će oslabiti.


Foto: Arhiva

U popodnevnim satima vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, tokom noći ponegdje i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 13, najviša dnevna od 6 do 17 stepeni.

Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE: Tokom noći mjestimični udari vjetra S smjerova, a sjutra W i NW, 25-40 čvorova i more, u jačanju, talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Dolina sa sjeverozapada primiče se Jadranu.
PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA: Vjetar S smjerova, u kasnim popodnevnim satima u pojačanju, 10-24, tokom noći i sjutra mjestimično na udare od 25 do 40 čvorova, sjutra vjetar u skretanju na W i NW. More 2, krajem dana 2-3, kasno tokom noći i sjutra 3-4. Vidljivost 10-20km, pri jačoj kiši ili pljusku ispod 10 km. Promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, krajem dana jače naoblačenje, tokom noći i sjutra povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura vazduha od 11-13, najviša dnevna od 15 do 17 stepeni.