06-10-2020

Sjutra okrugli sto o dostojanstvenom radu

Okrugli sto pod nazivom “(NE)dostojanstveni rad uz (NE)ograničeno radno vrijeme 8+8+8”, koji organizuje Unija slobodnih sindikata (USSCG), održaće se sjutra u hotelu Podgorica.

Sjutra okrugli sto o dostojanstvenom radu | Radio Televizija Budva


Foto: www.usscg.me

USSCG organizuje okrugli sto, uz podršku Fondacije Friedrich Ebert, povodom obilježavanja 7. oktobra – Dana dostojanstvenog rada.

Pored predstavnika USSCG, okruglom stolu će prisustvovati predstavnici Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Agencije za mirno rješavanje radnih sporova i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“Putem zoom platforme, učesnicima skupa će se obratiti direktor Fondacije Friedrich Ebert, viši specijalista za radnička prava Međunarodne organizacije rada i potpredsjednik Evropske konfederacije sindikata”, navodi se u saopštenju.

USSCG će tom aktivnošću, tradicionalno, obilježiti 7. oktobar – Dan dostojanstvenog rada, koji je ustanovila Međunarodna organizacija rada.

Dan dostojanstvenog rada podrazumijeva produktivno radno mjesto na kojem se štite prava radnika, na kojem se može zaraditi pristojna zarada koja omogućava dostojanstven život radnika i njihovih porodica i gdje postoji odgovarajuća socijalna sigurnost i zaštita na radu.

Okrugli sto će se realizovati uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).


MINA-BUSINESS