06-11-2023

Sjutra počinje bogat program Narodne biblioteke Budve povodom proslave Dana opštine

Povodom proslave Dana opštine Budva JU Narodna biblioteka Budve organizuje niz programa počev od 7. novembra zaključno sa 22. novembrom.


Foto: JU NBB

U utorak, 7. novembra u 18 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba Stare razglednice Budve autorke Ane Zelinske a iz kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi, koju će otvoriti Arsen Melitonjan i autorka Ana Zelinska, dok će sa ruskog prevoditi književnica Elena Zelinska. Iste večeri, na istom mjestu, u 20 časova biće predstavljena knjiga Istorija Paštrovića autora Sima S. Armenka o kojoj će govoriti akademik Siniša Jelušić, književnik i izdavač Nikola Malović i autor.

U četvrtak, 9. novembra u 20 sati predstavićemo novu knjigu poezije Miša Gaćinovića pod nazivom Hodim snen… Sjen… koju je objavila Narodna biblioteka Budve. O knjizi će u holu Akademije znanja govoriti prof. dr Milena Radović Savić, recenzenkinja, i autor.


Foto: JU NBB

(Po)etike(te) jednog vremena, knjiga novinara i publiciste Ranka Pavićevića, koju je takođe objabila Narodna biblioteka Budve, biće predstavljena u srijedu, 15. novembra u 20 časova takođe u holu, a o knjizi će govoriti doc. dr Predrag Zenović i autor.
Proslava Dana opštine Budva na istom mjestu nastavlja programom u petak, 17. novembra u 20 časova kada će biti upriličena promocija zbirke poezije O trenutku. U trenucima. autora Milana Stanišića. O poetskom prvijencu Stanišića koji je objavila budvanska Biblioteka govoriće urednica i recenzentkinja mr Natalija Đaletić, kao i aotor.

U ponedjeljak, 20. novembra sa početkom u 18 časova predstavićemo ovogodišnji zbornik dječijih radova Stop nasilju! koji su priredile profesorice Zorica Joksimović i Sanja Pantović, dok će djeca, autori radova, čitati svoje tekstove.

Posljednjeg dana proslave, kao centralni događaj upravo na Dan opštine Budva, u srijedu 22. novembra u 18 časova predstavićemo Srednjovjekovni statut grada Budve priređivača prof. dr Žike Bujuklića. O ovoj važnoj knjizi za istoriju grada govoriće dr Katarina Mitrović, prevodilac, i autor, prof. dr Žika Bujuklić.

Ovim programom biće okončana proslava Dana opštine Budva 2023. u organizaciji Narodne biblioteke Budve.