24-09-2021

Sjutra prvenstvo za osobe sa invaliditetom

Prvenstvo Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom biće održano sjutra u Podgorici, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Sjutra prvenstvo za osobe sa invaliditetom | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Najavljeno je učešće oko 20 takmičara u kategorijama 11-13 (osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38(osobe sa cerebralnom paralizom),40-47(osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57(osobe sa povredom kičme).

"Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Upravom za sport i mlade u okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na startost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života, saopštili su organizatori.

U okviru manifestacije biće održana i promocija knjige Paraatletika u Crnoj Gori, autora Zorana Poleksića.

Najavljeno je da će pored autora govoriti i prvi crnogorski paraolimpijac Savo Blagojević i trofejni trener atletske paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Veljko Čegar.

Organizatori takmičenja su Paraolimpijski komitet Crne Gore, Savez slijepih Crne Gore, uz tehničku organizaciju atletskog kluba OSI Vihor iz Podgorice.

Početak manifestacije zakazan je za 16 sati u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica.