19-04-2022

Slučaj Medenica: Nastavljena akcija u više gradova, uključujući i Budvu

Akcija povodom slučaja Medenica i dalje se nastavlja, potvrđeno je za portal Dan od izvora bliskog istrazi. Tako, dok je sinoć trajalo saslušanje bišve predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, u toku bilo hapšenje više osoba širom Crne Gore.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Među uhapšenima je i jedan službenik policije Crne Gore, koji se navodno dovodi u vezu sa ovim slučajem a priveden je i službenik špediterske službe.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskog istrazi akcija se odvijala u Kolašinu, Nikšiću, Podgorici, Budvi i Baru. Akcija policije povodom ovog predmeta se i dalje nastavlja.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je sinoć saslušana u SDT i njoj je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata. Ona je nakon toga vraćena u Klinički centar, gdje je zbrinuta nakon privođenja kada joj je i pozlilo.

Ona je negirala vezu sa djelima za koja je Specijalno državno tužilaštvo tereti.


(portal DAN)