04-07-2017

Služba predsjednika Opštine Budva: Nulta tolerancija na prekršaje, nered i bezakonje

Nova opštinska vlast u Budvi neće imati predaha dok se ne uvede red i to do kraja u svim segmentima funkcionisanja lokalnih institucija, poručuju iz Službe predsjednika Opštine Budva.

Služba predsjednika Opštine Budva: Nulta tolerancija na prekršaje, nered i bezakonje | Radio Televizija Budva

Kako ističu u saopštenju, prethodnici na čelu Budve izazivali su kontrolisani haos kojim su upravljali putem ucjena, pritisaka i protivpravnih ustupaka.

"Cijenu za tolerisanje haosa i nezakonitosti, za vrijeme prethodne opštinske vlasti, plaćaju svi Budvani i Budvanke. O tome šta znači uvođenje reda i odgovornosti najbolje svjedoče podaci o radu i učincima Komunalne inspekcije i Komunalne policije za period od 13. marta do 20. juna ove godine. U tom periodu broj izdatih prekršajnih naloga je 849, a za isti period u 2016. godini 675 prekršajnih prijava. Drugim riječima, izdato je oko 21% prekršajnih naloga više u odnosu na isti period prethodne godine", navode iz Službe predsjednika Opštine.

Opštinske institucije, kako je naglašeno, profesionalno rade svoj posao i dosledno primjenjuju propise.

"To znači da opštinske institucije jednako gledaju na sve i ne izuzimaju bilo koga od primjene propisa. U Budvi je i na ovom, kao i na drugim poljima, na snazi nulta tolerancija na prekršaje. To je ujedno i ključno programsko opredjeljenje i političko obećanje nove opštinske vlasti, na čelu sa predsjednikom Krapovićem, a koje čvrstom voljom i snažnom riješenošću pretvaramo u stvarnost.

 Uvođenje reda i odgovornosti, kao i dosledno sprovođenje propisa od strane opštinskih institucija i službi ima značajne ekonomske i budžetske refleksije. Tako je iznos na koji su izdati prekršajni nalozi za oko 16% veći od iznosa na koji su glasili prekršajni nalozi u istom periodu prethodne godine. Zahvaljujući poboljšanoj naplati, u opštinsku budžetsku kasu se po ovom osnovu u pomenutom periodu slilo 28.054 eura, a u istom periodu prošle godine 24.743 eura", saopštavaju iz Službe predsjednika Krapovića.

Prema navodima u saopštenju, neselektivno ponašanje Komunalne inspekcije i Komunalne policije najsnažnija su garancija potpune i efikasne primjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

"Osiguran je i veći nivo efikasnosti u kontroli taxi prevoza i tu je izdat 41 nalog. Komunalni inspektori su, sprovodeći politiku nove opštinske vlasti o nultoj toleranciji na nered i bezakonje, povratili autoritet zakonima o inspekcijskom nadzoru, o komunalnoj djelatnosti i o zaštiti od buke u životnoj sredini. Ističemo i da su zapečaćena četiri gradilišta, a u vezi zabrane gradnje za vrijeme turističke sezone. Ove činjenice, uz brojne druge pokazatelje, ubjedljivo pokazuju da se Budva više ne raspoznaje po neredu i haosu, već po redu i poretku koji podiže blagostanje svih građana turističke prijestonice naše zemlje. U ambijentu nereda i vladavine kontrolisanog haosa mogu samo uživati lovci u mutnom, a ispaštaju svi građani. Ta neslavna epizoda je zauvijek okončana!", poručuju iz Službe predsjednika Opštine Budva.