30-09-2020

SMŠ Danilo Kiš: Sjutra početak nastave, u subotu sastanak roditelja

Nastava u JUSMŠ "Danilo Kiš" počinje sjutra, kazao je za naš portal direktor škole Ivan Ivanović. On je saopštio da će s početkom u 8 sati biti upriličen prijem gimnazijalaca, a zatim će u 9 časova uslijediti prijem turističkih tehničara i gastronoma. Termin od 10 sati određen je za prijem učenika koji pohađajuu kuvarski, poslastičarski i gastronomski smjer.


Foto: Arhiva, RTV Budva

Prema planu organizacije Ministarstva prosvjete, kako je pojasnio direktor Ivanović, samo učenici prvih razreda će ići školu, dok će učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda nastavu pohađati on-line.

Učenici prvih razreda koji će ići u škole će biti podijeljeni u dvije grupe, do 15 učenika u jednoj, uz poštovanje svih propisanih mjera NKT-a.

"Učenici koji će biti raspoređeni u prizemlje škole ulaziće u istu preko službenog ulaza koji inače koriste profesori, dok će učenici koji su raspoređeni na prvom spratu koristiti glavni školski ulaz", kazao je Ivanović za naš portal i dodao da će učenicima biti omogućene konsultacije sa profesorima, u vezi sa svim potencijalnim nedoumicama.

U subotu kolektivni roditeljski sastanak

Ivanović je rekao da će kolektivni roditeljski sastanak biti održan u subotu i to u tri grupe.

Prva grupa za roditelje gimnazijalaca planirana je za 11 sati, druga za roditelje turističkih i ekonomskih tehničare u 12, a u 13 časova za roditelje učenika koji pohađaju kuvarski, poslastičarski i gastronomski smjer.