08-09-2020

"Sokoli" na novom ispitu: Luksemburg prilika za nastavak pobjedničkog niza

Fudbaleri Crne Gore igraće večeras protiv Luksemburga u gostima u meču drugog kola grupe C1 UEFA Lige nacija.


Foto: FSCG

Izabranici Faruka Hadžibegića na startu takmičenja ostvarili su odličan rezultat savladavši Kipar u gostima sa 2:0 golovima Stevana Jovetića.

"Sokoli" spremni dočekuju duel sa domaćom selekcijom koja je, baš kao i naš tim, u prvom kolu upisala trijumf - Luksemburžani su bili bolji od Azerbejdžana.

Selektor našeg najboljeg tima ističe da je cilj "sokola" ostao isti kao i prije početka takmičenja.

"Naš cilj je da uradimo sve kako bismo iz lige C prešli u ligu B Lige nacija. Rekao sam pred početak takmičenja da je za ostvarenje cilja matematički potrebno svih šest pobjeda, ali posle svake utakmice dolazi nova kalkulacija. Nakon pobjede na Kipru došli smo u situaciju koja nam može dozvoliti malo više slobode za narende utakmice. Sjutra igramo protiv direktnog konkurenta koji je, baš kao i mi, pobijedio u gostima. Ne mislim da će biti lako protiv Luksemburga ali imamo namjeru da uradimo sve kako bismo pobjedili. Protivnik ima dobre igrače, ekipa su koja zna da preokrene rezultat na strani i to sa igračem manje, ekipa su koja ima iskustvo… Na nama je da sjutra budemo lukaviji i navedemo ih na našu stranu", rekao je iskusni stručnjak.

Svi igrači su na raspolaganju za današnju utakmicu. Hadžibegić ističe da ga takva situacija čini izuzetno srećnim ali da će ekipa za sjutrašnji meč biti poznata tek nakon posljednjeg treninga.

"Srećan sam što, možda po prvi put, imam kompletnu ekipu na raspolaganju nakon odigrane utakmice. Jovetić je bio dugo povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije počeo utakmicu na Kipru. Tačan odgovor o ekipi mogu vam dati tek nakon današnjeg treninga jer imamo tu dilemu, ali razmišljamo i kako da osvježimo ekipu jer smo prije tri dana igrali utakmicu. Ujedno, teško je kvariti ono što je bilo dobro pa u ovom momentu ne mogu reći kakva će postava biti", dodao je Hadžibegić.

Utakmica Luksemburg - Crna Gora igra se večeras na stadionu Žozi Bartel sa početkom u 20:45 časova. Sudija utakmice biće Lorens Vize koji dolazi iz Belgije.


(FOS Media)