01-01-2022

Splendid strogo u skladu sa mjerama organizovao doček bez ijedne otkazane rezervacije

Hotel Splendid obilježio je početak Nove godine velikim koncertom Harisa Džinovića uz striktnu primjenu prrpisanih zaštitnih mjera u borbi protiv koroona virusa.


Foto: Hotelska grupa "Montenegro stars"

Kako je kazala PR menadžer hotelske grupe "Montenegro stars" Maja Vukićević, umjesto uobičajenih hiljadu, ove godine ispraćaj stare godine moglo je da proslavi nešto manje od 350 gostiju.

“Srazmjerno površini Glavne sale,a u skaldu sa aktulenim mjerama, odlučili smo da u prodaju pustimo maksimalno 350 ulaznica i isključivo za goste koji odsijedaju u hotelu , kako bismo lakše pratili svaki ulazak sa COVID potvrdom. Tako smo za svakog gosta obezbijedili po 4 metra kvadratnog prostora, a za stolove smjestili najviše četvoro. Relaksirali smo prostor, što se gostima dopalo, a i pojačane inspekcijske služba su nesmetano radile svoj dio posla. U hotelu je, međutim boravilo mnogo više ljudi. Pa ipak iako nisus vi mogli da kupe ulaznicu za doćek, nisu željeli da zbog toga žrtvuju praznični odmor od 3 pa do 10 dana“, istakla je Vukićević.

Ona je navela da je hotel ograničio i prodaju soba na dvije trećine raspoloživih kapaciteta, te da nijedna rezervacija nije otkazana.

Gosti su na vrijeme obaviješteni o svim izmjenama iz seta epidemiloških mjera i u upravi navode da su poejdini gosti pri čekiranju , uz COVID povtrdu dostavljali i potvrdu o negativnom testu.

U saopštenju se navodi da je Splendid rizort koji je među prvima dobio oznaku SAFE TRAVELS Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC). Kako su ocijenili, zahtjevnom zadatku nametnutom u posljednji čas pooštrenim mjerama odgovorili su i uz besprekorne procedure pripreme i posluženja hrane i pića .

Vukićević pojašnjava da jedino na što corona nije uticala jeste decenijama nesmanjeno interesovanje gostiju iz regiona.

U hotelu su i ovog puta najbrojniji bili gosti iz neposrednog okruženja: Albanije, Srbije, Makedonije i Hrvastske, a od inostranih Turci i Rusi, navela je Vukićević.

“Najviše preimjedbi gosti su imali na to što se koncert u hotelu morao završiti u 1 sat poslije ponoći, kada su zatvoreni svi hotelski barovi i restorani. Zatvaranje dječije igraonice, kao i zabrana izvođenja i emitovanja muzike tokom prazničnih dana, takođe su naišli na negodovanje gostiju. Ipak, neočekivano sunčano vrijeme uz proljećnje temperature veoma je obradovalo goste, koji uživaju u sunčanju na plaži i šetnji pored mora - bez maski", zaključuje se u saopštenju.