27-02-2020

Stanje javnog reda i mira u Budvi na zadovoljavajućem nivou

Opšte stanje javnog reda i mira na nivou naše opštine od početka ove godine, je prema ocjeni budvanske policije na zadovoljavajućem nivou. Ocjena je izvedena temeljem iskazanih i analizirianih statističkih pokazatelja o stanju sigurnosti iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i saobraćaja.

Stanje javnog reda i mira u Budvi na zadovoljavajućem nivou | Radio Televizija Budva

Stanje javnog reda i mira u našem gradu prema podacim Centra za bezbijednost veoma je povoljno, odnosno na zadovoljavajućem nivou, a ostavreni radni rezultati službenika su dobri.

"Nemamo zabilježenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kada govorimo o ozbiljnijim narušavanjima javnog reda i mira mislimo na situacije koje mogu izazvati neku veću nesigurnost kod građana ili kod šire javnosti, tako da nemamo nijedan takav slučaj, ono što mi pratimo i kontrolišemo, ne ukazuje na povećanje narušenosti javnog reda i mira u odnosu na prošle godine" kazao je Rade Krunić zamjenik komandira CB Budva.

Građani Crne Gore tokom prošle godine najviše su narušavali javni red i mir četvrtkom, kada je policija zabilježila njaveći broj prekršaja 301, dok su najmirniji bili nedjeljom kad je zabilježeno 250 narušavanja.

To pokazuje statistika za prošlu godinu, a kada je riječ o gradovima najviše slučajeva narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je u Podgorici, dok nijedan slučaj nije zabilježen u Plužinama.

"Njačešćči prekršaji koji se evidentiraju iz Zakona o javnom redu i miru su grubo vrijeđanje, fizički prekršaji koji proizilaze iz svađa i tuča. Kada govorimo o narušavanju javnog reda i mira, čest je slučaj da u jednom narušavanju ima više narušavanja, kao recimo u narušavanju javnog reda i mira svađom, iz kojeg proizilazi niz drugih narušavanja" kazao je Krunić.

U Budvi se svake nedjelje održavaju litije koje okupljaju više stotina građana, a prema riječima Krunića do sada nije zabilježen niti jedan incident odnosno nije bilo narušavanja javnog reda i mira.