19-12-2023

Šteta na SMŠ „Danilo Kiš” oko 11. 000 eura, a moguće i više

Uslijed jakog olujnog vjetra koji je zahvatio Budvu minulog vikenda, pao je krov sa SMŠ "Danilo Kiš", a time je i pričinjena velika materijalna šteta za ovu javnu ustanovu. Sa procedurom oko popravke već se krenulo, a šteta prema slobodnoj procjeni direktora Vukovića iznsoi oko 11.000 eura, ako ne i više.

Šteta na SMŠ „Danilo Kiš” oko 11. 000 eura, a moguće i više | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

"Slučno je bilo i prošle godine, sa sličnom kvadraturom, a pretpostavljam da će i trošak biti sličan, nažalost, a troškove će morati da pokrije Ministarstvo prosvjete. Mi smo imali prije tri godine kompletnu rekonstrukciju ukupne krovne površine u vrijednosti od 180.000 eura, nadzor i kompletna procedura i sve što je bilo potrebno da se legalizuje taj projekat bilo je u nadležnosti Ministarstva, očigledno je da se taj posao nije dobro završio. Ja sam jutros bio kod kolega u dikreciji i tražio da se izvrši porcjena stanja, a nakon izvršene procjene vidjećemo šta dalje, ne samo u smislu popravke krova nego i šta dalje u vezi preostalog dijela koji očigledno nije bezbjedan", kazao je direktor škole Krsto Vuković.

Šteta 11.000 eura, pa i više

"U pitanju je oko 170 kvadrata, a sa PDV-om to će biti oko 10 ili 11 eura, a možda i više. Sreća je što je bio neradni dan, bilo je u oko pola devet ujutru, oštećena su i dva automobila na parkingu, kao i domaćinstvo preko puta, ali naravno sreća je da niko nije povirjeđen", kazao je on.

"Već smo u proceduri popravke, taj se posao mora brzo završiti kao i prethodne godine, a tada je trajao neke dvije ipo sedmice", podsjeća Vuković.

U školi se za sada funkcioniše normalno, osim ako narednih dana ne padne kiša, a trudiće se da sve što je do škole učine u što kraćem roku, zakljčio je Vuković za Budvansku hroniku.