21-09-2014

Student tukao đaka u toaletu škole Danilo Kiš

Učenik Srednje škole "Danilo Kiš" u Budvi, L.G. (16) brutalno je prekjuče pretučen u toaletu škole, kada ga je izudarao 19-godišnji V. Đ. pesnicama i nogama.

Student tukao đaka u toaletu škole Danilo Kiš | Radio Televizija Budva

Dječak, koji ima zdravstvenih problema nakon saobraćajnog udesa od prije nekoliko godina, doživio je pravu torturu od nasilnika koji uopšte nije učenik škole, već student, pisu vijesti.me.

Roditelji dječaka prebijenog L.G podnijeli su policiji krivičnu prijavu, u kojoj stoji i da je njegov školski drug F.K. (17) čuvao stražu kako neko ne bi ušao u toalet i razdvojio ih.

Svjedok tuče je dijelom i domar, pred kojim je V.Đ, zadao nekoliko udaraca nogom u grudi dječaka. Incident se dogodio 19. septembra oko podne u školi koju pohađa više od 1.000 đaka.

Dječak je policiji ispričao da je nakon odmora na ulazu u školu slučajno V. Đ. zakačio ramenom, a kada ga je on uhvatio za vilicu izvinio se. Tvrdi da ga je ponovo sreo oko podne, te da ga je ovaj prisilio da odu u toalet na spratu da "razgovaraju".

Dječak navodi da ga je nasilnik tukao nogama i rukama svuda po tijelu i glavi, prenose vijesti.me.

"Nisam uzvraćao udarce, jer nijesam ni mogao. Udarao me je šakama i po glavi, nogama po stomaku. Molio sam ga da me ne udara, jer sam poslije saobraćajnog udesa, imao ozbiljnih zdravstvenih problema, što je još više razjarilo V.Đ , koji me je vrijeđao i psovao, te prijetio da će me ubiti. Svo vrijeme moj drug F.K je stajao na vratima i to posmatrao. U jednom trenutku sam uspio da pobjegnem, odgurnem druga, i izađem na školski hodnik, gdje sam vidio domara. On je samo kazao da se ne svađamo, a onda me je V.Đ sustigao i još dva puta pred njim udario nogom u grudi. Domar nije ništa reagovao, već je samo otišao. Tada me je V.Đ. ponovo ugurao u toalet, gdje me je ponovo više puta udario“, ispričao je dječak.

Dječaku su ljekari konstatovali povrede na glavi grudnom košu, obrazu. On je i više puta povraćao.