26-09-2023

Studenti glume u klasi Dubravke Drakić osvojili Grand Prix na URBAN FEST-u

Studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja osvojili su Grand Prix na ovogodišnjem međunaronom festivalu studentskih pozorišta URBAN FEST Niš 2023.


Foto: FDU

Kako su saopštili iz Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU), riječ je o studentima glume FDU u klasi vanredne profesorke Dubravke Drakić, koji su osvojili Grand Prix za najbolju predstavu u kategoriji studenata dramskih fakulteta i akademija.

Studenti Jovana Brnović, Miloš Kašćelan, Milica Pejović i Matija Memedović predstavili su se sa predstavom “Staklena menažerija” po tekstu Tenesi Vilijamsa. Pored Grand Prix nagrade, studentima su dodijeljene i još tri nagrade festivala:

"Najbolja ženska uloga - Nagrada Carica Teodora pripala je Jovani Brnović za ulogu Laure Vingfild u predstavi ”Staklena menažerija”. Najbolja muška uloga, nagrada Car Konstantin dodijeljena je Milošu Kašćelanu za ulogu Toma Vingfilda u predstavi “Staklena menažerija”. Nagrada Naisa pripala je Matiji Memedoviću, kao najboljoj muškoj epizodnoj ulozi, za ulogu Džim O’Konora u Predstavi “Staklena menažerija” ", navodi se u saopštenju FDU.