08-08-2023

Sud za prekršaje u Budvi: Kazne zbog nasilja nad suprugom i vožnje pod dejstvom alkohola

Zbog nasilja nad suprugom Nikišćaninu je određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a Novljaninu naloženo da plati 2.000 eura zbog upravljanja motociklom pod dejstvom alkohola bez vozačke dozvole, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su kazali u saopštenju, sudija Odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović je 7. avgusta okrivljenom L.M. (1983) iz Nikšića izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

"Okrivljeni je sankcionisan, jer je u postupku utvrđeno da je u iznajmljenom stanu u kojem živi sa suprugom i djetetom, verbalno napadao i vrijeđao suprugu, da bi joj nakon toga zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave. On je upućen na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti odluke zbog postojanja osnovane sumnje da će ponoviti prekršaj. Uz kaznu su mu izrečene i zaštitne mjere: udaljenje iz stana u kojem stanuje sa oštećenom u trajanju od šest mjeseci i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u trajanju od godinu dana", naveli su iz Suda.

Oni su kazali da je istog dana, u odvojenom postupku, sutkinja osamnaestogodišnjem M.D. iz Herceg Novog, zbog upravljanja motociklom pod dejstvom visoke koncentracije alkohola u organizmu i nepoloženog vozačkog ispita, izrekla jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 2.000 eura.