22-05-2014

Suede dolaze na Exit festival

Ikone novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnici brit pop talasa, pravca koji su proslavili širom svijeta zajedno sa Oasis i Blur, SUEDE, na čelu sa harizmatičnim Brett Andersonom, prvi put dolaze na EXIT kao hedlajneri glavne bine u nedjelju, 13. jula.

Suede dolaze na Exit festival | Radio Televizija Budva

Autori slavnih hitova ‘Beautiful Ones’, ‘Trash’, ‘Animal Nitrate’, ‘The Wild Ones’, predstaviće sve svoje najčuvenije pjesme, ali i stvari sa svog posljednjeg, šestog po redu albuma, ‘Bloodsports’, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine. Posljednjeg dana EXIT festivala, ljubitelji benda će se podsjetiti zbog čega su noćima patili nad zgodnim frontmenom Andersonom, njišući se u ritmu elektricitetom nabijenih pjesama britanskih zavodnika, ali i zbog čega je bend početkom devedesetih važio za “najbolji novi bend u Velikoj Britaniji”.

Dobitnici Mercury muzičke nagrade, i heroji pop rok scene devedesetih, Suede, svjetsku scenu osvojili su 1993. svojim istoimenim debi albumom, koji je ubrzo postao najprodavaniji debi album u Velikoj Britaniji! Album ‘Coming Up’ iz 1996. dostigao je prvo mjesto najboljih albuma u Britaniji, dok je svaki od pet singlova bio uvršten u liste top deset najboljih pjesama ostrvske scene.

Nakon razilaženja 2003. godine, Suede su se nakon dugih deset godina pauze, početkom ove decenije ponovo ujedinili i napravili još jedan pop-rok biser, ‘Bloodsports’, izdat u martu 2013. godine. Album je rezultat mukotrpnog rada i predstavlja najsjajnije među više od 50 pjesama koje su nastale u plodnom periodu nakon ponovnog okupljanja benda.

Novi album je najbolji mogući povratak na scenu: “To je album o požudi, ljubavi, opsesiji, otuđenosti, okrutnosti, bezbrižnom napuštanju, poljupcima od anisa i krvlju ulijepljenom borištu romanse. “

Singlovi sa ‘Bloodsports’, ‘It Starts And Ends With You’, ‘Hit Me’ i mnogi drugi će, uz čuvene hitove sa prethodnih albuma zasigurno očarati publiku glavne bine EXIT festivala. Vrijeme je za Suede!

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na [email protected] festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana.

EXIT je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu, Najbolji evropski festival, uz pomoć glasova više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta, u konkurenciji od 360 festivala iz 34 zemlje.

ULAZNICE

EXIT: 58 eura
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 68 eura

U prodaji su i turistički paketi za EXIT i EXIT AVANTURU, koji obuhvataju ulaznicu, prevoz i smještaj za oba festivala. Više o turističkim paketima na: http://www.exittrip.org/srp/.