25-03-2016

Sve aktivnosti MRT brižljivo planirane i transparentne

Podrška Vlade Crne Gore projektu koji se tiče budvanske marine data je uz preduslov planiranog obezbjeđivanja ekspertize i njene modernizacije. Plan je davanje podstreka daljem razvoju naše zemlje kao visokokvalitetne turističke destinacije, uz obavezan preduslov očuvanja bogatog istorijskog, arhitektonskog i kulturnog nasljeđa, navodi se u reagovanju Ministarstva održivog razvoja i turizma na saopštenje URA.

Sve aktivnosti MRT brižljivo planirane i transparentne | Radio Televizija Budva

"Strategiju turizma zasnovanu na marinama nije “zamislio” bilo ko sa “prstom na čelu”, već je nautički i jahting turizam jedan od jako važnih segmenata turističke ponude, prepoznat i u Strategiji razvoja turizma Crne Gore.

Kada je riječ konkretno o proširenju marine u Budvi, ne planira niti Ministarstvo niti Vlada nikakvo diskreciono i samovoljno proširenje, već je planski dokument u procesu izrade, i u tom procesu se poštuju jasno definisane zakonske procedure i princip transparetnosti. Plan, koji će na stručnoj osnovi razmotriti i razraditi viziju razvoja ovog područja, će se, podrazumijeva se, naći i na javnoj raspravi. Dakle, svi će moći da daju svoj sud o njemu. Važno je naglasiti i da se u sklopu izrade ovog dokumenta rade: Studija zaštite kulturnog nasljeđa, Strateška procjena uticaja na životnu sredinu i Studija akvatorijuma.

Osim navedenog, načelna podrška aktivnostima Stratex i Doguš grupe ima, između ostalog, bazu u činjenici da je riječ o jednim od najvećih američkih investitora u našoj zemlji, te da je D-marin jedan od najznačajnijih međunarodnih lanaca marina u istočnom Mediteranu.

Istovremeno, Ministarstvo sa dužnom pažnjom planira sve korake u okviru svojih nadležnosti, a naravno, informacije o aktivnostima g. Emilfarba tokom njegove posjete Vašingtonu ćete, vjerujemo, dobiti od ove kompanije", navodi se u saopštenju.