22-06-2020

Sve veći broj građana kod Opštine, Radović apelovao na mir

Građani u sve većem broju pristižu na plato kod zgrade Opštine, a okupljenima se obratio predsjednik SO Budva koji je pozvao na mir. Ispred zgrade je postavljen kordon policije.



"Da niko ne dira policiju i ne obraca im se pogrdno i da ni policija nikoga ne dira. Ko bude napao policiju on je naš neprijatelj", poručio je pored ostalog Radović.

Sve ono što se desi, napominje predsjednik lokalnog parlamenta, isključiva je odgovornost Vladimira Bulatovića i Snežane Kuč.

"Đe je Budvana rješenje postoji. Rješenje je mir, rješenje je stabilnost, rješenje je uzdržanost. Ko hoće rješenje, poručujem toj gosopodi da dođu ovdje, u instituciju SO Budva. Ne moraju da dolaza sa paravojnim, parapolicijskim formacijama. Molim Vas da budete mirni i uzdržani, da ne napadate policajce. Oni su momci iz Budve, koji žive ovdje i bačeni su u blato", rekao je on.

"Ovo ovdje gleda evropska zajednica, gledaju svi. Ovakvu pljačku, lopovluk, kršenje zakona, prekrajanje izborne volje građana, krađu i falsifikovanje pečata... ovo je nezapamćeno u posljednjih trideset godina. Za ovo je potrebna kondicija, a mi je imamo", dodao je šef lokalnog parlamenta.

Tokom dana u Budvi su, kod Centra bezbijednosti, primijećene pojačane policijske snage. Spekulisalo se o intervenciji i još jednom hapšenju opštinskih funkcionera do kojeg, za sada, nije došlo.