15-09-2023

Svečano otvaranje Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici danas u Budvi

Svečano otvaranje Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici biće upriličeno danas sa početkom u 16:40h u sali Mediteranskog sportskog centra. Kako su najavili organizatori, šampionat koji će okupiti oko 200 takmičarki otvoriće ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.


Foto: GSCG

Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici biće održano od 15. do 17. septembra u MSC u Budvi. Na prvenstvu će učešće uzeti oko 200 takmičarki, a GK Budva će predstavljati njih pet.

"Godinama unazad smo lideri u regionu i nadam se da će se taj rezultat nastaviti i na ovom prvenstvu gdje smo domaćini. Ovo je prvo Balkansko prvenstvo u Budvi i ponosni smo što smo uspjeli da postanemo dio organizacije tako velike manifestacije", kazala je za Radio Budvu predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore (GSCG) Vesna Radonić.

Na Balkanskom prvenstvu učešće će uzeti 15 gimnastičarki iz Crne Gore, od toga njih pet koje su članice GK Budva. Ostale učesnice dolaze iz GK Tivat i GK Enigma iz Podgorice. Takmičenje se održava na nivou nacionalnih selekcija.

Kako je Radonić naglasila, naš savez uspio je da ostvari i veoma značajan projekat, s obzirom na to da će se Crne Gora prvi put predstavi u grupnoj vježbi Organizatore, kako je istakla, raduje i velika podrška relevantnih institucija i subjekata.

"Velika podrška je uvijek dobrodošla i roditelji su pružili veliku podršku u samoj organizaciji, a uvijek su sa nama kada organizujemo takmičenja. Podržalo nas je i Ministarsatvo sporta, a ministar Vasilije Lalošević doći će da otvori takmičenje. Mi smo se spremali i očekujemo najbolje rezultate, s obzirom da smo već par godina unazad bili lideri u regionu. Naravno da su tu i potajne nade da će doći neka medalja za Crnu Goru. Ali, sport je sport, uvijek može da se desi i jedna i druga strana", kazala je predsjednica Gimnastičkog saveza.