13-03-2020

Svečano puštanje u rad medicinske opreme donirane posredstvom Rotari kluba Budva

Svečanost povodom puštanja u rad medicinske opreme nabavljene putem 2. Global-grant projekta Kluba “Prva crnogorska bolnica ‘Danilo I’ – moj prvi dom”, biće održana u četvrtak, 19. marta u istoimenoj bolnici na Cetinju, u organizaciji Rotari kluba iz Budve, u saradnji sa predstavnicima bolnice, sa početkom u 11 časova.



Podsjećamo da je global-grant pokrenut krajem 2018. godine sa namjerom da se prikupe sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo, Odjeljenje za pedijatriju i Operacioni blok cetinjske bolnice, kako bi se unaprijedio rad posvećenog medicinskog osoblja i bolnički uslovi pacijenata, korisnika usluga bolnice.

"Zalaganjem rotarijanaca, njihovih prijatelja, predstavnika lokalnih samouprava i državnih institucija, brojnih privrednih subjekata, medicinskih radnika i pojedinaca- filantropa, u duhu parole RI nesebično služiti i ova akcija Rotari kluba Budva uspješno je okončana nabavkom opreme u vrijednosti od 154.936 eura.

Akciju je, pored 16 Rotari klubova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i SAD, podržalo i 106 građana, kompanija i državnih institucija Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju najoštrijih humanitarnih izazova u svijetu.

Rotari povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari klubova u preko 200 zemalja i geografskih regiona.

Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (Polio-Free World).