02-07-2015

Svečano uručenje diploma polaznicama obuke za rad na računaru

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović uručiće sjutra 03. jula 2015. godine, u 14 h, hotelu „Blue Star“ u Budvi, sertifikate polaznicama obuke za rad na računaru.

Svečano uručenje diploma polaznicama obuke za rad na računaru | Radio Televizija Budva

Obuka je trajala od 11.05. do 08.06. 2015. godine.
Polaznice su nezaposlene žene sa evidencija Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Kancelarija u Budvi.
Obrazovanje i informisanost su polazne osnove svakog ostvarenog napretka, te u prilog tome, obuke različitih sadržaja doprinose boljim mogućnostima za zapošljavanje.

Obuku je uspješno završilo 20 žena. Cilj obuke je unaprijeđenje profesionalnih znanja i doprinos podizanju nivoa konkurentnosti nezaposlenih žena na tržištu rada.

Obuka je dio aktivnosti koje u saradnji sprovode Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a koje su dio Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u opštini Budva za 2015 i 2016. godinu.

Gosti i saradnici na projektu su predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Filijala u Baru i Kancelarije u Budvi i SMŠ „Danilo Kiš“.

Gosti na ovoj svečanoj dodjeli su i predstavnici OSCE, kancelarija u Podgorici, a sa kojima je Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva realizovao programe edukacije na računaru i u vezi pisanja CV i aplikacija za posao u 2013 – 2014. godini.