18-04-2020

Sveti Stefan: I pored pečaćenja gradilišta investitor izvodio radove

I pored pečaćenja gradilišta "Plava vila" na Svetom Stefanu 19. marta od strane Komunalne policije Budva, a nakon toga, 25. marta i od strane Urbanističko- građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma, investitor je nastavio sa radovima na objektu.

Sveti Stefan: I pored pečaćenja gradilišta investitor izvodio radove | Radio Televizija Budva

Nakon što su mještani i predstavnici MZ Sveti Stefan jutros prijavili izvođenje radova na pomenutom objektu CB Budva, policija je privela sve radnike sa gradilišta, a stanari "Plave vile" su podnijeli krivične prijave protiv investitora zato što je nadogradnju započeo bez njihove saglasnosti.



Na licu mjesta, osim mještana, predstavnika MZ Sveti Stefan, bili su inspektori za privredni kriminal Centra bezbijednosti Budva, Komunalne policije, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

Član MZ Sveti Stefan Blažo Rađenović i predsjednik SO Budva Krsto Radović oštro su osudili nastavak nelegalne gradnje.

"Svaka nelegalna radnja od strane nesavjesnih graditelja na području Svetog Stefana i Pržna, biće procesuirana ka nadležnim institucijama", poručio je Radjenović.



"Ovo je očigledna povreda službenog pečata od strane investitora, a da je riječ o evidentnoj nelegalnoj gradnji potvrđuje planska dokumentacija na osnovu koje takve radove nije moguće izvoditi, a što je potvrđeno i od strane MORT-a", kazao je Radović zahvaljujući se nadležnim opštinskim službama na saradnji.

Podsjetimo, budvanska Komunalna policija je izlaskom na teren 19. marta, napravila zapisnik i obavjestila MORT koji je zabranio izvođnje radova investitoru Draganu Kontiću na objektu "Plava vila" na Svetom Stefanu.