06-11-2019

Takmičarke BK "Budva" na međunarodnom bokserskom kampu za žene u Moskvi

Takmičarke bokserskog kluba "Budva" Tamara Radunović, Bojana Gojković i Nina Radenović učestvovale su na trećem medjunarodnom bokserskom kampu za žene u Moskvi.

Takmičarke BK

Kamp je okupio bokserke iz Rusije, Francuske, Finske, Švedske, Italije, Belgije, Mađarske, Norveške, Letonije, Grčke, Slovenije i naših predstavnica Crne Gore, medju kojima su bile brojne osvajačice medalja na prvenstvima Evrope i svijeta.

"Poslednja tri dana odradjeni su test mečevi bez proglašenja pobjednika koje su naše djevojke maksimalno iskoristile odradivši čak devet bespoštednih borbi sa odličnim protivnicama", navode u saopštenju.

Tamara Radunović je boksovala sa Valerijom Rodionovom, četvorostrukom šampionkom Rusije i višestrukom osvajačicom evropskih medalja, zatim sa Helenom Enval, trostrukom sampionkom Švedske i Natalijom Sucigovom koja takodje ima medalju sa prvenstva Evrope.

Bojana Gojković je boksovala sa Anastasijom Kirienko koja je ove godine takodje bila juniorska šampionka Evrope u nižoj kategoriji, zatim sa Dijanom Atanasovom iz Moskovske oblasti, a potom sa ruskom bokserkom, Polinom Homjakovom.

Nina Radenović je za protivnice imala Olimpiju Kis iz Mađarske, Katarinu Marcenko iz Letonije i Kseniju Sergejinu iz Rusije.

"Veoma sam zadovoljan što smo dosli u Moskvu na pomenuti kamp, kao i načinom na koji nas kolege iz Rusije dočekaju. Naše djevojke su, tri dana koliko su trajali test mecevi, između učesnica kampa pokazale mnogo i bez imalo respekta su boksovale sa veoma kvalitetnim protivnicama koje iza sebe imaju pregršt medalja sa velikih takmičenja. Stoga mogu slobodno reći da nisu nimalo odstupale ni u kom segmentu bokserskog sporta, čak naprotiv, u pojedinim trenucima su bile veoma ubjedljive. Svakako sve pohvale sa naše dame koje su mnogo toga podredile boksu. Siguran sam da idemo dobrim putem i da ce našim djevojkama borbena praksa koju su imale u Rusiji veoma znaciti za dalji rad.", zaključuju u saopštenju iz Uprave kluba.