29-05-2022

Teodori Matović iz Petrovca druga nagrada za literarni rad

Povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica priredilo je izložbu najboljih likovnih radova sa Dvadeset prvog nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore.

Teodori Matović iz Petrovca druga nagrada za literarni rad | Radio Televizija Budva

Tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila jedinstvena „Zdravlje je bez duvana”, a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana bez duvanskog dima, koji se ove godine proslavlja na temu: „Duvan: prijetnja za našu životnu sredinu” - („Tobacco’s threat to our environment”) koju je odredila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) još u januaru i aktuelna je tokom cijele godine.

Izložbu je u Holu KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici otvorila i nagrade najboljima (za prva mjesta u obe konkurencije sedmodnevni boravak na Veruši, za druga i treća mjesta i pohvale za nagrađene učenike/ce i škole monografije u izdanju CANU i Agencije za zaštitu životne sredine, kao i muzičke CD-e sa Festivala Naša radost) uručila sekretarka za kulturu i sport SO Podgorica gđa Ana Medigović.

Od prispjelih literarnih radova za najbolji je proglašen sastav koji je napisala Jana Rakonjac, učenica devetog razreda OŠ „Pavle Žižić” iz Njegnjeva - Bijelo Polje. Druga nagrada dodijeljena je Teodori Matović, učenici sedmog razreda OŠ „Mirko Srzentić” iz Petrovca - Budva, dok je treću nagradu zaslužio Ignjatije Marić, učenik šestog razreda OŠ „Ilija Kišić”
​iz Zelenike - Herceg Novi.