14-06-2023

Terzić i Rrumbullaku: Policije Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala

Delegacija policije Republike Albanije, koju je predvodio generalni direktor Muhamet Rrumbullaku, boravila je u posjeti crnogorskog policije gdje ih je dočekao v.d direktora Nikola Terzić sa saradnicima.


Foto: Uprava policije

Kako su saoštili iz Uprave policije, povod posjete bilo je potpisivanje Protokola o saradnji tokom turističke sezone za 2023. godinu, između krovnih policijskih institucija Crne Gore i Republike Albanije.

Podsjećaju da razmjena službenika na međunarodnom nivou datira još od 2012. godine, te da ovaj vid saradnje Crna Gora i Albanija realizuju svake godine.

Iz Uprave policije prenijeli su i ključne poruke čelnika crnogorske i albanske policije.

Direktor Policije Albanije Rrumbullaku je, u odnosu na potpisivanje ovog protokola, izrazio posebno zadovoljstvo i kazao:

„Boravak službenika naše policije na crnogorskom primorju ne utiče samo na to da se albanski državljani osjećaju bezbjednije, već i državljani Crne Gore, kao i svi građani koji borave i ljetuju u Crnoj Gori“, rekao je on.

Sastanak je bio prilika da Terzić i Rrumbullaku razgovaraju o više tema, te su između ostalog otvorena pitanja konkretne saradnje u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja, ilegalnih migracija, kao i trgovine ljudima.

Vršilac dužnosti direktora Terzić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspješno realizovanih aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja narkotika koje su sprovedene u prethodnom periodu.

„Crnogorska policija ostaje posvećenja jačanju regionalne saradnje, jer samo zajedničkim djelovanjem i razmijenom operativnih informacija naša borba protiv organizovanih kriminalnih grupa može dovesti do konkretnih rezultata“, istakao je Terzić.


Foto: Uprava policije

Uprava policije podsjeća da su oblasti u kojima sarađuju policije Crne Gore i Albanije brojne. Kako napominju, u narednom periodu je dogovoreno realizovanje operativnih sastanaka službi dvije policije u cilju realizacije konkretnih aktivnosti u oblastima borbe protiv krijumčarenja i ilegalnih migracija.

"Dva direktora su se saglasila da su službe za sprovođenja zakona Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala. Nakon potpisivanja Protokola o sradnji tokom turističke sezone, članovi delegacija dvije policije bile su na radnom ručku sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem", zaključili su u saopštenju.