18-09-2023

Terzić u zvaničnoj posjeti MUP-u Republike Srbije

V.d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić i pomoćnik direktora policije Republike Srbije Dragan Vasiljević istakli su danas u Beogradu da je saradnja policija dvije zemlje dobra i profesionalna, ali da uvijek postoji prostor za njeno dalje unapređenje.


Sa sastanka u Beogradu, Foto: Uprava policije

Kako su saopštili iz Uprave policije, na sastanku je ukazano da je cilj dvije države borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kome se sistem uspješno može suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju.

"Terzić i Vasiljević osvrnuli su se i na saradnju ostvarenu tokom ljetnje turističke sezone, tokom koje su policijski službenici iz Republike Srbije svakodnevno sa kolegama iz Crne Gore bili na usluzi srpskim državljanima u Baru, Budvi i Herceg Novom. Istakli su da će ovaj vid saradnje, koji daje odlične rezultate i koji je postao tradicija, biti nastavljen. Sastanku su ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prisustvovali i pomoćnik direktora policije Branislav Pavlović i načelnik Uprave kriminalisitičke policije Ninoslav Cmolić", navodi se u saopštenju Uprave policije.