02-10-2022

Terzić: Zadovoljan sam stanjem bezbijednosti u Budvi, procenat rasvijetljenih djela preko 83 odsto

Stanje javnog reda i mira u našem gradu je, prema podacima CB Budva, veoma povoljno, a ostvareni su pozitivni rezultati policijskih službenika u prethodnom periodu, sa ciljem suzbijanja svih vidova kriminalnih radnji, kao i kontrole saobraćaja. To je za Polis potvrdio načelnik CB Budva Nikola Terzić.


Terzić, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Tokom protekla tri mjeseca stanje javnog reda i mira bilo je na zadovoljavajućem nivou u metropoli turizma. Veliki procenat rasvijetljenosti krivičnih djela je ono što karakteriše ljeto 2022. godine.

"Ljetnja turistička sezona, s aspekta bezbjednosti je, kao što ste i sami svjedoci, završena na nivou koji zadovoljava mene kao načelnika CB Budva, a pretpostavljam i sve građane. Nije bilo ozbiljnijih krivičnih djela u toku sezone, mimo, nažalost, ubistva koje se desilo u junu mjesecu. Međutim, efikasnim radom i brzom reakcijom i to krivično djelo je rasvijetljeno. Bila su tri razbojništva koja su takođe rasvijetljena. Rasvijetljeno je i jedno ubistvo u pokušaju u junu mjesecu, a imali smo i eksplozivnu napravu koja je bila postavljena na bankomatu na području "Budvanske rivijere". Nakon dvadesetak dana i taj slučaj je rasvijetljen. Ja sam zadovoljan stanjem bezbjednosti, procenat rasvijetljenosti krivičnih djela je preko 83 odsto. Imate mali procenat do 100, koji se najčešće odnosi na krađe na plažama", istakao je Terzić.

U cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju CB Budva preduzeo je preventivne i represivne radnje.

"Alkotestirali smo 1.300 više vozača, napisali 850 prekršajnih prijava kada je u pitanju represija. Samu sezonu u Budvi prati ogroman broj automobila i naša infrastruktura ne zadovoljava potrebe. Ali, ono što smo radili tokom ljeta jeste u kontinuitetu fizičko regulisanje raskrsnica i ja sam u svojim izjavama uvijek pozivao građane i turiste na strpljenje i razumijevanje. U tom smislu nije bilo ozbiljnijih problema u saobraćaju kada je u pitanju Budva", rekao je načelnik.

Terzić je istakao da se mora pohvaltiti kvalitetnom saradnjom sa lokalnom samoupravom, Komunalnom policijom i drugim javnim preduzećima.