07-08-2014

Tijana Jurić ubijena, uhapšen Dragan Đurić

Tijelo nedavno otete djevojčice Tijane Jurić (15) iz Bajmoka pronađeno je zakopano u okolini Sombora, a kako Blic saznaje, osumnjičen je Dragan Đurić (34), koji radi u mesari Ambar u Surčinu.

Tijana Jurić ubijena, uhapšen Dragan Đurić | Radio Televizija Budva

Osumnjičeni za otmicu i ubistvo, koji je lociran i uhapšen u okviru opsežne policijske akcije, nalazi se u pritvoru i pod daljom istragom.

Kako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao na pres konferenciji, Đurić je prvo automobilom udario djevojčicu. On je kazao i da je djevojčica bila lakše povijeđena, tražila je pomoć, nakon čega je osumnjičeni navodno počeo da udara djevojčicu, ubacio ju je u auto i odvezao na lokaciju 23 kilometara udaljenu od Bojmoka, gdje ju je i ubio.

Nepotvrđene informacije govore da je on ugušio djevojčicu, i njeno tijelo ostavio u improvizovanom grobu na napuštenoj deponiji.

Djevojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odjeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, rekao je srpski ministar na konferenciji.

Dosadašnja istraga je pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba "nije pokazivala nikakve znake kajanja".

Uhapšeni, preciziraju u MUP-u, nije iz Bajmoka ali je državljanin Srbije.

Osumnjičeni je bio u Bajmoku tog dana kada je ubijena Tijana, u posjeti prijateljima.

Tijana je posljednji put viđena 26. jula, 25 minuta poslije ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom dijelu puta pronađeni su predmeti koji su, prema izjavi majke, pripadali djevojčici.

Odmah poslije njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima".

Na rješavanju ovog slučaja bilo je angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a iz Subotice, Beograda i drugih mjesta.

GRAĐANI TRAŽE: Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić!

Nakon vijesti o hapšenju ubice nestale devojčice Tijane Jurić, kompletna javnost je uznemirena, a društvene mreže “gore” od komentara u kojima se komentariše ova nezapamćena tragedija, motiv ubice, kao i kakva kazna ga čeka.

Na Fejsbuku je pokrenuta i stranica “Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić“. Grupa već ima oko 10 hiljada lajkova, a ako se ovako nastavi, možda sakupe dovoljno podrške da predlog o ponovnom uvođenju smrtne kazne dođe pred Vladu.

“Ne za Tijanu samo, nego i za ostale koji su tako prošli kao ona! “Dušanov zakonik”, i ima u red da se sve dovede, počevsi od pedofila, silovatelja, do ubica i ostalih”,