02-08-2019

Tivat dobio parking mjesta za motocikliste

Na inicijativu tivatske Komunalne policije, a u realizaciji Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost u Tivtu su postavljena parking mjesta za motocikliste, koji horizontalnom signalizacijom nisu imali obilježena mjesta za parkiranje.

Tivat dobio parking mjesta za motocikliste | Radio Televizija Budva

Zbog nedostatka parkinga česti su bili slučajevi da se motori ostavljaju na trotorskim i javnim površinama, kazala je sekretarka za komunalne poslove i saobraćaj Tatjana Jelić navodeći da je novom horizontalnom signalizacijom uvedeno 18 parking mjesta za motore.

„Osam je postavljeno preko puta zgrade opštine u centru grada, a deset u Arsenalskoj ulici. Prema interesovanju korisnika te dvije lokacije su se pokazale opravdanim jer se koriste na način na koji su i obilježeni. Motori zauzimaju manji prostor od automobila i trebalo bi da doprinesu i smanjenju gužvi u saobraćaju tako da je to dobar način da se oni nađu u sistemu parkiranja i parkirališta“, objasnila je Jelić.

Kako isti problem imamo u Budvi, apelujemo na nadležne službe da uzmu u razmatranje ovu ideju jer na taj način možemo da doprinesemo da se trotoari i druge javne površine koriste za šta i namijenjene - za pješake.

Radio Tivat