21-10-2022

TO Budva na Beogradskom turističkom & MICE forumu

Predstavnici turističke privrede Crne Gore, TO Budve, TO Bara, HG „Budvanske rivijere“ i turističkih agencija, danas su učestvovali na Beogradskom turističkom & MICE forumu koji je održan u Hali 4 Beogradskog sajma.


Foto: TO Budva

Kako su kazali iz TO Budva, centralna tema ovogodišnjeg foruma i prvog panela bile su saradnja i uvezivanje turističkih poslenika zemalja regiona, formiranje zajedničkog turističkog proizvoda i plasiranje istog drugim zemljama Evrope i svijeta, ali i načini rješavanja novih izazova u turizmu.

"Nakon pandemije koronavirusa promijenio se i turizam, koji je sada gotovo nemoguće dugoročno planirati. Zbog toga je neophodno jače regionalno povezivanje turističkih ponuda. Balkanske zemlje, mala su turistička tržišta koja zajedno mogu da postignu mnogo bolje rezultate", istakao je Miodrag Popović, direktor TO Beograda.

Popodnevni panel bio je posvijećen MICE industriji i rješavanju niza problema koje je posebno ovoj grani turizma donijela pandemija koronavirusa.

"U okviru ovogodišnjeg BTMF-a, budvansko turističko naselje „Slovenska plaza“ dobilo je još jedno prestižno međunarodno priznanje – „Prizma – za novi kvalitet u turizmu“, koje dodjeljuju turistički novinari iz deset zemalja jugoistočne Evrope, ove godine, jubilarni 25. put. „Prizma“ je jedina regionalna nagrada turističkih novinara, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima i institucijama koji su postigli rezultate u unapređenju turističke ponude svoje zemlje i regiona.
Beogradski turistički & MICE forum organizuju Turistička organizacija Beograda i Centar za razvoj turizma CERTUS, a iz godine u godinu okuplja najznačajnija regionalna imena u oblasti turizma Ove godine, BTMF okupio je 120 turističkih stručnjaka iz cijelog regiona", zaključuje se u saopštenju.