21-02-2015

TO Budva na sajmu turizma u Pragu

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je svoju turističku ponudu na 24. međunarodnom sajmu turizma "Holiday World 2015", u Pragu, koji se održava od 19. do. 22. februara.

TO Budva na sajmu turizma u Pragu | Radio Televizija Budva

Pored turističkih organizacija Budve, Tivat, Kotor, Bar i Ulcinj, svoju ponudu su predstavili i brojni turistički privrednici: HG "Montenegro stars", HG "Budvanska rivijera", HIT Montenegro - Hotel Maestral, hotel "Monte Casa Spa & Wellness", HTP Ulcinjska rivijera, apartmani "Eneida", apartmani "Llolla" i hotel "El Mar".

Drugog dana sajma, 20. februara, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisutnima se obratila Ljiljana Čukić, koja je predstavila aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planirane manifestacije, kulturne i zabavne sadržaje, ponudu za aktivan odmor i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Lidove novine, Prima - Receptar, Krasy Ceska, Press M, Czech Travel Press, Češka Asocijacija novinara za turizam, TTG, Evropa Press, Hano+Ihalo, Surfing, Vzng , Ringier Axel Springer i drugi.

Nakon press konferencije priređena je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude.

Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo preko 26.000 turista iz Češke koji su ostvarili približno 170.000 noćenja.

Na sajmu „Holiday World„ učestvuje 700 izlagača iz 46 zemalja, a očekuje se više od 30.000 posjetilaca.