09-05-2016

TO Budva organizovala boravak studijske grupe iz Srbije

U okviru intenzivne promocije turističke ponude Budve u regionu, Turistička organizacija opštine Budva je u saradnji sa HG "Budvanska rivijera" organizovala boravak studijske grupe predstavnika medija iz Srbije, u periodu od 6. do 8. maja.

TO Budva organizovala boravak studijske grupe iz Srbije | Radio Televizija Budva

Prvog dana posjete, novinarima su o predstojećoj sezoni, ponudi tokom i van glavne turističke sezone, govorile Jelena Rađenović, izvršna direktorka TO Budve i Katarina Kažanegra, izvršna direktorka HG "Budvanska rivijera". Nakon toga, imali su prilike da posjete manastire Praskvica i Reževići, izložbu mozaika Jovana Pake Kentere i da se upoznaju sa postupkom cijeđenja maslina i pravljenjem maslinovog ulja u Reževićima, a o procesu proizvodnje govorio im je Zoran Miković. Na ovaj način predstavljen je dio seoskog i vjerskog turizma u Budvi. Novinari su takođe imali prilike da čuju više o DETOX programu u hotelu "Aleksandar" u Rafailovićima kao odličnoj ponudi u periodu vansezone, od oktobra do maja mjeseca u Budvi

U večernjim časovima organizovano su pratili Abrum, poziv na budvanski Karneval, ispred i unutar Starog grada.

Drugog dana u jutarnjim časovima, hotel "Avala" im je obezbijedio boravak u svom SPA centru. U popodnenim časovima, novinari su prisustvovali otvaranju 14. Međunarodnog budvanskog Karnevala na terasi hotela "Mogren". Tokom koktela, Petar Ivković, direktor TA "Cipa travel" govorio im je o ponudi privatnog smještaja u Budvi, kao odličnoj dopuni hotelskom smještaju i o cijenama u predsezoni.

U večernjim časovima pratili su bogat program Karnevala.

Program studijske posjete formiran je tako da se pokažu svi aduti Budve: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, zaleđe, ponuda hotela i privatnog smještaja i zabava.

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije (Pink, Prva, B92, RTS, RTV, Kurir, Telegraf…) koji su pokazali veliko zadovljstvo i interesovanje da ponudu Budve predstave u najboljem mogućem svjetlu.